dimecres, 30 de juliol del 2008

Libia_1/2 oest

Salutacions des del Cairo! Si, sembla increible pero ja som a Egipte i avui hem visitat les piramides, pero anem per parts, que aixo es tema d'un altre post...

Libia es un pais fascinant.

Te la superficie de tres vegades Franca amb la poblacio de Catalunya, i te dos mons completament diferents: la costa mediterranea i el desert del Sahara.
A nivell social, entrant des d'una Tunissia molt occidentalitzada, arribar a Libia va ser, en part, com tornar a Algeria; ambdos paisos viuen del petroli dels desert i gairebe no tenen turisme, tot i que Libia, al tenir jaciments Romans i Grecs increibles es un pel mes obert.
Aqui teniu una aquarel.la i un link de la increible Leptis Magna. D'aquesta costa tambe recomenem el teatre de Sabratha.
http://it.wikipedia.org/wiki/Leptis_Magna


Una altra cosa impactant venint de MAR, ALG i TUN es que el frances desapareix i l'arab passa a ser l'unic idioma oficial... inclosos els retols. Uoops! Tirarem de GPS.
Tripoli, la capital, es una ciutat ben xula al costat del mar. El front maritim salvant molt les distancies te alguna cosa de Napols. La medina es una medina de veritat (no com les turistiques de Tunis o Marrakesh) on la gent hi viu, hi treballa, hi ven i hi compra coses del dia a dia. Ens hi perdem literalment.


Politicament, com sabeu, viuen sota un regim de dictadura militar de'n mister Gaddafi (que esta fins i tot a la sopa) i tot i estar prohibit parlar de govern (especialment malament) hem trobat gent en contra i gent a favor.
La gent es encantadora, sense ser pesats com als llocs on hi ha molt turisme com Tunissia o Egipte i sense la sorpresa de veure't que tenien a Algeria. Els Libis, en general, ens han encantat, pero val a dir que en tot el mon islamic ens han tractat be i no hem tingut cap problema. Un cop mes reaprenem que la gent es gent a tot arreu, aixo si , amb algunes diferencies. Una d'elles es el bigoti, molt present en aquestes terres.
En un atac de allidondefureshazloquevieres, va succeir aquest "canvi de lhug"

Sento riure algun kbrit des d'aqui... ;-)

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Eiii motoristes!! Que 9 dies sense actualitzacions del blog, per els que estem a l’oficina es fa molt llarg...
Primer de tot, el mapa del Colo, per tal de veure’l has de “volorar este mapa” i tot i així, es una mica liat perquè has de moure els cursors... però puta mare, es veu la ruta que heu fet fins el moment...
Després, les fotos de la Festa Comiat, per els que no vàrem tenir la sort d’assistir-hi, fan il•lusió.
Collons, deu ni do, Tripoli-Cairo una etapa mítica dintre de Rihlamare. Com aneu, respecte el cronograma? Fa dies que no hi ha més apostes a la web, sobre si arribeu o no el 13 de setembre...tot i que la pregunta “Creieu que aconseguirem acabar la volta al Mar?” no especifica que hagi d’acabar-se el 13 de setembre. Jo, sense arribar a ser el Yuri, ja que no m’he jugat cap sopar, tinc ja els bitllets per se aquell cap de setmana a Cala Jòncols!!!

Seny!!

JOrdi

Alba i Mar ha dit...

Hola,hola.
Que besties, ja sou a Egipte.
Brutal el bigotillo, et veig més prim! En Yorgos, què? També ha rebaixat...
Ahir parlavem del tema cala Jòncols, estem muntant una expedició des de Tiana. Que guai, Masdeu, que tu també hi siguis!
Un besito ben fort!

Anònim ha dit...

Hola mohameds,

Brutal la matricula de les montesas!!!
El bigoti et keda b..

Les inmersions k em vas demanar són desde Sharm el sheik o Urghada i la més recomenable encara que ja deu ser una mica turística, és la del Tistelgorm. La del vaixell britànic enfonsat al mig del Mar Roig. Es fa en dos o tres baixades i val la pena. Haureu d'arribar-hi en barca, això si. El lloc k vam estar nosaltres amb en Pau i la mamà es diu Red sea diving safari i està molt més al sud del continent, no de la península del Sinai. Desde allà no crec que arribis a fer el tistelgorm però hi trobaràs altres coses. El mar roig és brutal l'agafis per on l'agafis. Ara no recordo per on em vas dir desde quin port creuereu fins a Acaba. fareu el sinai amb moto? Mític desert desde Moises a vosaltres passant per "Orens". Bon rollo!

Una altre cosa, vaig estar rodant en un Cuartel de l'exercit español i em van passar un contacte de l'exercit destinat al Liban. No sé si us interessa o no però potser mola veure que fan els militrontxus per allà. Estan a los altos del Golan, una zona conflictiva al sud del Liban frontera amb Palestina-israel..
El lloc és diu Marjayun. CG Brigada Este i heu de demanar pel Teniente Coronel Jefe del grupo táctico. Vas de part d'en José Conde de Arjona, ara no recordo si es teniente coronel i sargento no sé que, però és qui vaig conèixer jo a la base militar de El Goloso a Madrid i qui em va passar la info. Molt bon tipus. Motorista i va flipar amb el vostre viatge. Em va dir que us passessiu k com a mínim us donarien de menjar. Ell no hi serà quan hi aneu vosaltres. Hi haurà aquest altre teniente coronel jefe del grupo tactico.

Pos eso,

Petó,

Y.

Anònim ha dit...

la maaaaaaare que el va parir!!!
quan tornis no passis prop de l'Arena...
és ben bé que us deixem sols una estona i...
portem una bona estona descollonant-nos amb l'aneke... i això que encara no hem vist com van deixar en Giorgio !!!! JAAAAAA

salut nois, i preneu notes que de tants dies pogueu explicar una mica de cada lloc...

fins aviat

anAXevi

Anònim ha dit...

... ara que ho veig... si s'està descollonant fins i tot el barber!!!

x33

Joan ha dit...

I want to break free!!!
Aquest estil mercury et queda de conya juju
Veig q l´aventura segueix b, de moment Canyet- Egipte deu ni do!!
No deixeu de donar gas!

... ha dit...

Ja sabia jo que riurieu del meu mustashhh, malpriiiits!

Merci per la info, Yuri, i per l'interessant contacte... I felicitats de nou! 27, no!?

Mar i JOrdi, encara queda forca, pero ja tinc ganes de veure-us a Cala Joncols.

Un peto a tothom des del Sinai,
hug

Anònim ha dit...

EP!! per fi he contactat i he llegit tot el periple fins avui. Enhorabona, nois. He tornat ara de vacances moto per europa. Estic miolt content de comprobar que tot va sortint com previst i que ho passeu be. Doneu records a l'islam! Ja fa dies que vaig tornar del meu periple pel marroc i quasi no m'en recordo (tot i que el cul encara em fa mal...) pero, llegint els vostres escrits m'en venen ganes. Tingueu compte que hi una colla de ximples amagats entre els nostres cosins meditarranis que volen rebentar la festa. Molt bo el material que penjeu al blog. Apa, shucram per la feinada ! i no afluxeu ni un pel!!

Anònim ha dit...

Ai senyor..... espero que et creixi ben rapid la barba.....
Petons des de Airlie Beach, Australia!

... ha dit...

Sabia que t'agradaria, Balduf... jeje
Carles, quina il.lusio llegir-te! No afluixem ni un pel. Ja som al Mar Mort i tenim uns videos amb les GSs al Wadi Ram guapissims. A veure quan trobo un ordinador decent i els puc penjar.
Saaalut!
hug

Anònim ha dit...

sembles el clark gable! anims i força
pau bover