divendres, 1 d’agost del 2008

Libia 1/2 est

La costa de la meitat est de Libia, la que va de Benghazi a Tubruk, es un altre mon.
Els Libis la consideren una joia i realment es una costa verge amb unes platges precioses. Ja ho sabien els italians que hi estiuejaven la primera meitat de segle fins que els van fer fora...
En aquesta costa hi ha un parell de runes Gregues tremendes: Apolonia (actual Soussa) i Cirene (Shahat)

La primera era el port de la segona i te temples dedicats a Apolo al costat del mar. Hi entrarem amb les motos i aprofitarem per fer fotos i videos a puntapala. Aqui en va una:

Cirene, la ciutat grega posteriorment transformada a Romana tambe esta be de visitar, pero lo millor es el seu temple de Zeus, que es la rehostia.
Les platges son espectaculars, algunes d'elles amb la curiosa i fantastica convinacio de roca fins al mar i sorra blanca dins l'aigua turquesa on es toca de peus a terra.
Patiem per la calor pero a la vora del mediterrani no ens n'esta fent gens ni mica. Algun vespre, fins i tot ens hem hagut d'abrigar. Nomes al endinsar-nos terra endins notem que puja la temperatura, pero sempre de forma bastant suportable.
Parlant d'endinsar-nos terra endins, vem fer una mini incursio al desert del Sahara d'uns 200km per fer-li una ullada. Com ensenyen a la foto i el video seguent, rapidament vem veure que no anavem calçats adequadament...
A la foto es veu la maquina de cosir intentant amagar el cap a la sorra com un estruç.

Al video, (si el trasto aquest me'l deixa penjar) veureu com en Jordi treu delicadament el seu camell de la sorra...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola companys, la volta ja comença a ser força important, en Kefren i en Micerinos bons tios eh?
Hug vigila a en Jordi que no mengi mandonguilles per Egipte o haureu de parar cada cinc minuts i acabarà amb el cul com un mandril.

Una abraçada ben forta.

e4s